Sverre Uhnger 

Sverre Uhnger er utdannet designer fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Aalto-universitetet i Helsinki, og har også bakgrunn som møbelsnekker. Han fokuserer på å lage produkter som føles naturlig og hvor de iboende kvalitetene i materialene og produksjonsteknikkene er i fokus. Han driver eget designkontor og er aktiv blant annet i styret på Klubben, Designers Saturday og Samrådet for Møbel- og Interiørdesign. For Magnor Glassverk er Sverre Uhnger nå aktuell med den nye øl- og akevittserien BRYGG og bollene FAVN. Sverre Uhnger er en designer som vil synes i markedet.

 • Fold
  Fold

  FOLD er Sverre Uhnger’s første kunstglass for Magnor Glassverk. De myke og inviterende formene er en utforskning av teknikker som krever håndarbeid og høy presisjon. Formene blåses og åpnes før de brettes over kanten og dermed fanger glassets myke egenskaper. Siden Fold er munnblåst og håndlagd blir alle unike, og dette er med på å gi liv til produktet. 

  Serien FOLD består av to varianter som med sin størrelse og form oppfordrer deg til å bruke dem fritt; som oppbevaring av gjenstander, mat, blomster eller som rene dekorative objekter. 

 • Brygg
  Brygg

  BRYGG er Magnor Glassverks nye øl- og akevittserie designet av Sverre Uhnger og utviklet i samarbeid med ekspertise fra Arcus, St. Hallvards Bryggeri og Sentralen Restaurant. Brygg egner seg for deg som ønsker å bevege deg videre i en spennende verden av god øl og akevitt. Brygg består av fem håndlagde og munnblåste glass utviklet spesielt til de mest populære akevitt og øltypene i Norge.

  Glassene har en elegant stett som gir et godt grep samtidig som man beholder riktig temperatur på ølet. Stettenes form peker oppover og leder oppmerksomheten mot glassets klokke og innhold. Klokkene er nøye designet for å fremheve egenskapene til de forskjellige øltypene; fra det lyse og leskende til det mørke og aromatiske. Resultatet er glass som fremhever både innholdets aroma og smak – og ikke minst dets visuelle kvaliteter.

 • Favn
  Favn

  Med glassbollene FAVN fokuserer Magnor på rene og funksjonelle produkter til hverdagsbruk, denne gangen i samarbeid med designeren Sverre Uhnger. De stramme sidene og bevegelsen i bunnen av bollene gjør dem gode i bruk, enten du har gjort klart potetgull og dipp eller man vil forsyne seg av den gode salaten. Vippen på kanten gir en naturlig avslutning på de romslige formene og gjør bollene behagelig å sende rundt bordet.

  Favn er munnblåst og håndlaget av erfarne glassblåsere, og er perfekte for deg som verdsetter ekte håndverk, høy kvalitet og god design. Serien består av tre funksjonelle boller som er en naturlig del av ethvert kjøkken/husholdning. Favn kommer i tre størrelser som rommer henholdsvis 3,3 liter (Ø 247 mm), 1,5 liter (Ø 186 mm) og 0,5 liter (Ø 138 mm). Bollene tåler selvfølgelig oppvaskmaskin. Dette er bollene du bruker om og om igjen, hver eneste dag hele året.

Viser 1 - 5 av 5 produkter
Viser 1 - 5 av 5 produkter

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0