Camilla Prytz 

Camilla Prytz er anerkjent smykkedesigner og glasskunstner med utdannelse fra Kosta Boda Glasskole. Hun har hatt 70 utstillinger siden hun begynte som kunstner for 20 år siden. I 1993-1996 drev hun glasshytte i Stavern, i 1997-2010 eget glassstudio i Oslo og fra 2011 i Kristiansand.

Hun har arbeidet med munnblåst glass, glassfusing, serviser, utsmykninger, hodeplagg, bøker, gatekunst og smykker. Smykkene har blitt brukt av kjendiser/kongelige over hele verden. Camilla Prytz brenner for gamle håndverkstradisjoner. Hennes arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme, og beveger seg mellom kunst, design og fashion. Hun har vært nominert til designprisene Nåløyet og Costume Awards hvert år siden 2011.

Camilla er nå tilbake der hun startet, nemlig med glassblåsing. Kjærligheten til glass og det gamle håndverket overgår alt annet hun har arbeidet med. 

Nettsted: http://www.camillaprytz.no/

Smykker/David Andersen:  https://david-andersen.no/merke/camilla-prytz-

Kunst: http://www.fineart.no/kunstner/camilla-prytz

 • Jelly
  Jelly

  JELLY er en vakker skulptur og et unikt kunstprodukt, designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz. Camilla Prytz, som opprinnelig er utdannet glassblåser, har hentet sin inspirasjon fra gamle glassblåserteknikker og det mystiske livet under vann. Maneten er selvstendig og instinktiv, elegant og diskret. Den flyter sakte gjennom livet på sin egen reise, den stoler på at havets krefter beveger den i riktig retning, for den har nesten ingen bevegelse i seg selv. Den kan lære oss å være i balanse med livets strømninger. Manetene har strålende farger og brennende tråder som gjør at vi må beundre deres magiske skjønnhet på avstand.

  JELLY er munnblåst og håndlaget i funklende krystall av stolte glassblåsere på Magnor med lang erfaring i faget. Den spennende dekoren i aquafarger er lagt inn for hånd. Hver eneste krystallmanet er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like – og de bærer selvfølgelig også Camilla Prytz sin kjente signatur. 

 • Generous
  Generous

  GENEROUS er vakkert og luksuriøst kunstglass. Vasen og fatet er designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz som selv verdsetter generøsitet høyt. Generøsitet er den viktigste verdien for henne, i livet og i kunsten. Generøs betyr å gi, dele, hjelpe, skaffe noe utover det vanlige eller hva som er forventet.

  Generous kommer fra det latinske ordet «generosus», som betyr nobel i oppførsel og handling. Generøsitet er en grunnleggende, moden, moralsk og åpen tilnærming til livet. Det er en holdning som innebærer gjestfrihet, storhet, frihet, kjærlighet og veldedighet.

  Når det gjelder design, er Camilla Prytz opptatt av generøsitet i form og farge. Vasen og fatet Generous er store i størrelse, vide og åpne i formen, og det er brukt brede strøk med farge. Her er det ikke spart på noe, og ideen videreføres i bruk. I vasen er det plass til uvanlig store blomsterbuketter, og i fatet skal det bugne med frukt. Samtidig skal designet være vakkert og rikt nok til å stå alene som skulpturer uten verken blomster eller frukt.

  Generous vase og fat kommer i tre sofistikerte og sobre fargevarianter; Ivory, Pink og Army. Hver eneste vase og fat er unike og munnblåste i ekte krystall av yrkesstolte glassblåsere i glasshytta på Magnor. 

 • Animals
  Animals

  ANIMALS er vakre, håndlagde figurer i lekkert og tidløst hvitt porselen, formgitt av den kjente kunstneren Camilla Prytz. Camilla Prytz har vært fascinert av store ville dyr helt siden hun var liten og digget Pippi og tegnet hele jungelboken. I voksen alder har inspirasjonen fra dyr fulgt henne, og hun har hentet mye inspirasjon fra dyremønstre og dyrenes former og egenskaper.  Hun har en lifesize krokodilleskulptur på stuegulvet, kler seg ofte i leopardmønster, og har laget en egen smykkekolleksjon med ville dyr. Magnors dype skoger er som en norsk jungel, og her har Camilla Prytz brukt sin villeste fantasi til å lage de villeste favorittdyrene sine i det fineste porselen. Hun håper at dere blir inspirert av ANIMALS fine egenskaper, og at dyrene får mange nye, gode hjem. Dyrene kan daglig minne oss på å være snille mot naturen. Hvert dyr har sin egen kraft og lærdom. 

  Monkey: Apen er leken, nysgjerrig, morsom, kreativ og intelligent.  

  Tiger: Tigeren er sterk, kraftfull, energisk, ensom og utholdende. 

  Crocodile: Krokodillen er tålmodig, god på timing, overlevelse, beskyttelse og visdom.

  ANIMALS er håndlagde figurer i nydelig hvit kvalitetsporselen med kunstnerens kjente signatur for varig verdi. Animals er den perfekte gaven til deg selv og de du er glad i. 

 • FishEye
  FishEye

  FISHEYE er en vakker, skulpturell kunstvase og et unikt kunstprodukt, designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz, som opprinnelig er utdannet glassblåser.  Kunstvasen kommer i to varianter, EYE BOWL og FISH BOWL, med to fargekombinasjoner hver. 

  Eye Bowl kommer i fargekombinasjonene blå/turkis og multicolor. Øyet har mange betydninger i forskjellige kulturer, og kan symbolisere beskyttelse, intuisjon, konsentrasjon, visualisering og opplysthet. Øyet har alltid fulgt Camilla Prytz gjennom arbeidet hennes.

  Fish Bowl kommer i fargekombinasjonene blå/turkis og skimmer. Glassfisken var det første smykket Camilla Prytz lagde etter å ha svømt på korallrevene i Karibien for 20 år siden. Hun oppdaget en ny fargeverden under vann som har inspirert henne siden. Fisken kan symbolisere livet, fruktbarhet, underbevissthet, følelser og selvstendighet.

  Alle de vakre glassøynene og glassfiskene i vasene har Camilla Prytz selv håndlaget i sin egen ovn i studioet sitt på Odderøya i Kristiansand. Deretter har glassblåserne i Magnors glasshytte på magisk vis, blåst opp øynene og fiskene inne i det flytende krystallglasset.  Alle vasene er unike og blåst på frihånd, og bærer Camilla Prytz sin kjente signatur.

 • Zebra
  Zebra

  ZEBRA er en eksklusiv og unik serie kunstglass, designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz. ZEBRA kommer i tre deler; skål, bolle og lampe, i hvitt, sort og en liten touch kråkesølv. Zebra er ekte norsk kunsthåndverk laget av det fineste krystall. Hver del er munnblåst av yrkesstolte glassblåsere i glasshytta på Magnor Glassverk, sammen med Camilla selv. Alle skåler, boller og lamper er unike, det finnes ikke to like, og alle deler er signert av kunstneren. Camilla Prytz har hentet inspirasjon fra dyreverdenen, og den sort/ hvite zebraen. Alle zebraer er unike, mønsteret deres er som et menneskes fingeravtrykk, ingen er like. Zebraen er vill, og nekter å temmes. Den symboliserer individualisme og sterk vilje, samtidig som den liker å være i flokken sin.

Viser 1 - 4 av 4 produkter
Viser 1 - 4 av 4 produkter

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0