Designere 

Magnor jobber med noen av Norges beste designere. Glass er et av verdens vanskeligste materialer å forme - på brøkdelen av et øyeblikk stivner den hete massen og produktet er skapt. Innlevelse. Evne. God form som blir elsket og brukt. Det er bare de beste forunt å få jobbe med glass. Her er noen av designerne og formgiverne som vi samarbeider med.

 • Bjørn van den Berg
  Bjørn van den Berg

  Bjørn van den Berg er utdannet produktdesigner fra Høgskolen i Oslo og Akershus med et spesielt fokus på hverdagsobjekter, belysning og interiør. Han har stilt ut sine arbeider nasjonalt og internasjonalt, samt lansert interiørprodukter for norske og utenlandske produsenter. Han er opptatt av det sanselige ved produktene, spesielt gjennom berøring og håndinteraksjon. Bjørn van den Berg har vært på Wallpaper Magazines liste over de mest lovende nyutdannede designere, og også blitt nevnt som en av de mest spennende designerne under møbelmessen i Milano av New York Times. 

 • Camilla Prytz
  Camilla Prytz

  Camilla Prytz er anerkjent smykkedesigner og glasskunstner med utdannelse fra Kosta Boda Glasskole. Hun har hatt 70 utstillinger siden hun begynte som kunstner for 20 år siden. I 1993-1996 drev hun glasshytte i Stavern, i 1997-2010 eget glassstudio i Oslo og fra 2011 i Kristiansand.

  Hun har arbeidet med munnblåst glass, glassfusing, serviser, utsmykninger, hodeplagg, bøker, gatekunst og smykker. Smykkene har blitt brukt av kjendiser/kongelige over hele verden. Camilla Prytz brenner for gamle håndverkstradisjoner. Hennes arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme, og beveger seg mellom kunst, design og fashion. Hun har vært nominert til designprisene Nåløyet og Costume Awards hvert år siden 2011.

  Camilla er nå tilbake der hun startet, nemlig med glassblåsing. Kjærligheten til glass og det gamle håndverket overgår alt annet hun har arbeidet med. 

  Nettsted: http://www.camillaprytz.no/

  Smykker/David Andersen:  https://david-andersen.no/merke/camilla-prytz-

  Kunst: http://www.fineart.no/kunstner/camilla-prytz

 • Caroline Olsson
  Caroline Olsson
  Designeren av serien Skog heter Caroline Olsson. Caroline har en utdannelse som produktdesigner, og liker godt å jobbe direkte i materialet, gjerne i samarbeid med fagfolk for å komme fram til gode resultater. Hun er oppvokst i skogbygda Eidskog, som også er plassen hvor Magnor Glassverk holder til.
   
  Caroline er opptatt av å skape poetiske produkter som føles meningsfulle å eie. Skog som serie er inspirert av de store skogområdene der hun lekte som barn, og med serien ønsker hun å videreføre historien om eventyrskogen.
   
  Lampene SKOG ble første gang vist på DOGA i juni, 2011 der de fikk mye oppmerksomhet. Vakre, grønne glasskupler sammen med eikesokler skaper en vakker og grønn skog i kunstglass. Dette er lamper som kan stå alene eller i gruppe. Med sitt unike, enkle design og gode organiske former vil lampene være tidløse og passe inn i moderne hjem eller offentlige miljøer. 
 • Finn Schjøll
  Finn Schjøll

  Finn Schjøll, også kjent som Blomster-Finn, er en norsk blomsterdekoratør  og TV-personlighet. Finn begynte i fjernsynsprogrammet Frokost-TV på NRK i 1987, men har fra 1996 hatt fast plass med sine blomster innslag og visdomsord i God Morgen, Norge! på TV2. Han er også eier av Finn Schjølls blomster og kranseforetning AS i Sørkedalsveien og iRosenkrantzgate i Oslo og har utgitt flere bøker om blomster og livskunst. Finn Schjöll er dessuten en etterspurt foredragsholder både i næringslivet og offentlig sektor.

 • Halvor Bakke
  Halvor Bakke
  Halvor Bakke er en av Norges mest kjente interiørdesignere, godt kjent fra ulike interiørprogrammer på tv. Han har utviklet interiørkolleksjoner for Lama, designet møbelkolleksjoner for Bohus og laget fargekart og tapeter for Fargerike. For Magnor har han hatt stor suksess med en rekke interiørprodukter som du kan se nedenfor.
   
  Halvor Bakke har alltid vært opptatt av naturen og livet ute. Oppveksten på gården i Stavern bidro til en sterk forkjærlighet til naturen, noe han har tatt med seg videre i livet. det har blitt en styrke innen design og gitt særpreg til hans kolleksjoner. Det er i dag svært mange som lar seg inspirere av Halvor Bakke og hans designprodukter.
 • Jan Vincents Johannesen
  Jan Vincents Johannesen

  Jan Vincents Johannessen er en av Norges fremste multikunstnere. Hans kunstneriske virkefelt omfatter maleri, grafikk, fotografi, glasskunst, film, design, bøker, poesi og musikk. Johannessen er utdannet lege fra Universitetet i Bergen, og har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Han er professor i medisin, og har skrevet en mengde vitenskapelige artikler og bøker innen medisin. Innen musikk har Johannessen skrevet en lang rekke sanger for norske og internasjonale stjerner. Mest kjent er hans tekst til den offisielle OL-sangen, ”Se ilden lyse” og ”Fire in Your Heart” innspilt av Sissel Kyrkjebø/Placido Domingo, og ”Himmel på Jord”, innspilt av Kurt Nilsen. Hans mest kjente bok på norsk er ”Kunsten å leve” som er den mest solgte non-fiction bok i Norge noensinne.

  Jan Vincents Johannessen var Jakob Weidemanns eneste elev, helt fra fra åttitallet og fram til Weidemanns død i 2001. Johannessen har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og i utlandet, og hans malerier, grafikk og glasskunst har utsmykket en lang rekke offentlige og private institusjoner/hoteller.

  Johannessen er en meget ettertraktet foredragsholder og kåsør i inn- og utland. Nå er han også aktuell som designer av glasserien GEMINI for Magnor Glassverk. 

 • Jan Thomas
  Jan Thomas

  Jan Thomas er Norges mest kjente stylist. I tillegg er han foredrags-holder, programleder og TV-profil, forfatter og suksessfull gründer med to skjønnhetssalonger i Oslo. Han er stadig i media og triller også terning som motepoliti. Med egen makeup/ hårpleie/ varmeverktøy/ hudpleie/ stylingbøker, har han oppnådd en eventyrlig suksess og er i ferd med å bli et av Norden største beautybrand. For Jan Thomas har det aldri vært produktet som har stått i fokus. Det har alltid vært mennesket og evnen til å skape opplevelser.

  Med over 20 år i Hollywood og utallige reiser, har han observert og latt seg inspirere av sine reiser verden rundt. Han startet med hår, og brukte mange år som internasjonal toppmodell og kjendisstylist i Hollywood. Alle fra Scarlett Johansen, Sharon Stone, Helen Mirren, Uma Thurman og Anne Haddaway, har vært hans nære kunder. Inspirasjon finner Jan Thomas i sine reiser og tiden han tilbringer i noen av verdens største byer. Men roen og evnen til å reflektere, henter han fra turer i naturen med bokseren Kennedy og de varme, fine menneskene han omgir seg med.

  Nå er han klar til å bli personlig med oss. For Magnor Glassverk er han designet de eksklusive seriene LOVE og THE BUCKET. Disse eventyrlige seriene som han gleder seg til å dele med oss, er selvsagt basert på og inspirert av hans eget liv. Velkommen til Jan Thomas sin glamorøse interiørverden!

 • Katinka von der Lippe
  Katinka von der Lippe

  Katinka von der Lippe er en anerkjent designer med bred designbakgrunn, - fra biler til møbler, porselen og glass. Hun er utdannet med Master of Arts fra Kunst og Håndverkskolen i Oslo og har mottatt Red Dot Award, Brit Design Award og en serie norske designpriser. Hun har eget designstudio og verksted i Oslo hvor hun utvikler og produserer sine egne design.

 • Kristine Bjaadal
  Kristine Bjaadal

  Kristine Bjaadal har en mastergrad i design fra Kunsthøgskolen i Oslo, og driver sitt eget designstudio.

  Hun ønsker å bruke objekter til å fortelle historier, og fokuserer på hvordan hun gjennom sin formgivning av hverdagsgjenstander kan gjøre dagligdagse rutiner om til verdsatte ritualer. Hennes innfallsvinkel til design har et poetisk tilsnitt hvor materialbruk og formgivning i felleskap gir assosiasjoner til så vel skulptur som til det bruksområdet objektene er tiltenkt. Resultatet er ofte funksjonelle gjenstander ment for bruk, men som samtidig har en skulpturell funksjon.

  Bjaadal har stilt ut i Tokyo, Washington D.C., New York, Los Angeles, London, Paris, Brüssel, Praha, Helsinki, Stockholm og Oslo, og arbeidene hennes er viet mye oppmerksomhet i nasjonal og internasjonal designpresse. I 2010 ble hun tildelt britiske Blueprint Award for sin duk Underfull, og i 2013 ble hun av nominert til Årets nykommer i Bo Bedres designpris her hjemme.

  For Magnor har Kristine Bjaadal formgitt kolleksjonen Hold.

 • Per Spook
  Per Spook
  Glassets møte med mote

  Per Spook er født i 1939 og utdannet på Oslo Kunstskole og Ecole de la chambre de la Haute Couture i Paris. Han arbeidet for flere store moteskapere frem til 1977 da han åpnet sitt eget motehus i Paris. Gjennombruddet kom raskt – i 1978 vant han Haute Couture-prisen ”Aiguille d’Or” (Golden Needle) og i 1979 den nesten uoppnåelige prisen for sesongens beste kolleksjon, ”De d’Or” (Golden Timble). I 1993 vant han også sin andre ”De d’’Or”. 
  Samarbeidet med Magnor Glassverk startet i 1995 og har resultert i Kongle krystall (1996) som er et av landets mest solgte vinserviser, Kongle porselen (kåret til ”Høstens Nyhet” på Gave- og Interiørmessen i 1998). Per Spook er i dag en godt kjent kunstner, både nasjonalt og internasjonalt, kjent som motetegner, maler, fotograf og glass- og porselensdesigner. Med sin levende formgivning og ekte talent strekker han stadig nye grenser også innenfor glasskunsten. Per Spook’s verk skaper stemning og god atmosfære med inspirasjon hentet fra hans kjærlighet til naturen.
 • Simen Staalnacke
  Simen Staalnacke
  Simen Staalnacke er en av Norges mest populære og erfarne designere, kjent for sin suksess som gründer og grunnlegger av Moods of Norway. Simen har stor kjennskap til moteindustrien og har fått ros fra hele verden samtidig som han blitt anerkjent - og elsket - i hjemlandet. Han utmerker seg ved å legge til et snev av glede og galskap til den autentiske og kvintessens norske.

  Nå, for første gang, beveger han seg inn i verden av interiørdesign, og finner inspirasjon i en av hans favorittbyer, Tokyo. For Magnor Glassverk har han designet den moderne og stilige samlingen TOKYO, som består av et sett med vinglass, porselen servise, bestikk og en rekke dekorative beholdere som kan brukes som enten vaser eller lamper. Søkeordene er hypermoderne, slanke og forførende! La Simen Staalnackes unike design forvandle hjemmet ditt.
 • Sverre Uhnger
  Sverre Uhnger

  Sverre Uhnger er utdannet designer fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Aalto-universitetet i Helsinki, og har også bakgrunn som møbelsnekker. Han fokuserer på å lage produkter som føles naturlig og hvor de iboende kvalitetene i materialene og produksjonsteknikkene er i fokus. Han driver eget designkontor og er aktiv blant annet i styret på Klubben, Designers Saturday og Samrådet for Møbel- og Interiørdesign. For Magnor Glassverk er Sverre Uhnger nå aktuell med den nye øl- og akevittserien BRYGG og bollene FAVN. Sverre Uhnger er en designer som vil synes i markedet.

 • Stein Nilsen
  Stein Nilsen
  Stein Nilsen, født i 1934, har i en årrekke stått bak flere av glassverkets bestselgere. Han har arbeidet med design helt siden 1955. Samarbeidet med Magnor Glassverk startet allerede i 1972. Evige og populære serier som for eksempel Skute (1974) og Villmark (1987), har oppstått gjennom hans sikre formgivning. Baltazar (1994) og Brazil (1997) er eksempler på variert og fargerik design som viser hans bredde. 
   
  Med utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo, står Stein Nilsen stabilt på norsk håndtverks grunn. Inspirasjonen henter han fra glassblåsernes eldgamle kunst og av glassets egen farge, lys og form. Han skaper produkter som gir en følelse av direkte kontakt med tidligere generasjoner.
   
  Glasshåndtverket er en gammel teknikk med stadig nye muligheter, sier han om sin vidtomfattende produksjon. Det er et fantastisk materiale. Håndarbeid og trolldom med ild og sand!
 • Teresa Bergerud
  Teresa Bergerud
  Teresa Bergerud er utdannet ved Høgskolen i Akershus og har cand. mag i estetiske fag basert på BA grad i formgiving og produktdesign. Hun har erfaring fra eget designbyrå, Gulberg Design, som ble etablert sammen med Ida Gulbransen i 2003.
   
  Siden oppstarten av Gulberg design har Teresa Bergerud gjort seg bemerket som designer innen møbelbransjen. Sofaen Hea som de designet i 2005, ble kåret til årets mest spennende produkt av Aftenpostens lesere og forbruker.no i 2006. Hun har jobbet med en rekke ulike kunder og har erfaring fra ulike malerialer.
   
  Teresa Bergerud har en dragning mot 50-60-tallsdesign og lar seg inspirere av den tidens formgivning. Hun er også interessert i produksjonsteknikker og har brukt mye tid i glasshytta sammen med glassblåserne for å komme frem til nytt og vakkert design – gjerne basert på gamle teknikker.
  Teresa og Magnor fikk i 2011 det ærefulle oppdraget av VM-komiteen å designe premiepokalen til mesterskapsvinnerne ved Ski VM i Holmenkollen 2011. For Magnor Glassverk har hun designet englene Augustin og glasserien Alba.
   

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0