Per Spook 

Glassets møte med mote

Per Spook er født i 1939 og utdannet på Oslo Kunstskole og Ecole de la chambre de la Haute Couture i Paris. Han arbeidet for flere store moteskapere frem til 1977 da han åpnet sitt eget motehus i Paris. Gjennombruddet kom raskt – i 1978 vant han Haute Couture-prisen ”Aiguille d’Or” (Golden Needle) og i 1979 den nesten uoppnåelige prisen for sesongens beste kolleksjon, ”De d’Or” (Golden Timble). I 1993 vant han også sin andre ”De d’’Or”. 
Samarbeidet med Magnor Glassverk startet i 1995 og har resultert i Kongle krystall (1996) som er et av landets mest solgte vinserviser, Kongle porselen (kåret til ”Høstens Nyhet” på Gave- og Interiørmessen i 1998). Per Spook er i dag en godt kjent kunstner, både nasjonalt og internasjonalt, kjent som motetegner, maler, fotograf og glass- og porselensdesigner. Med sin levende formgivning og ekte talent strekker han stadig nye grenser også innenfor glasskunsten. Per Spook’s verk skaper stemning og god atmosfære med inspirasjon hentet fra hans kjærlighet til naturen.
 • KONGLE GLASS
  KONGLE GLASS

  PER SPOOK har sett det gode liv. Med øye for hva som er vakkert, skapte han KONGLE, inspirert av norsk natur. Med en varm, gylden fargetone som avspeiler en umoden furukongle, er vinserviset et av landets mest populære. Alle deler er signert Per Spook for varig verdi. Se også KONGLE PORSELEN, som kompletterer Kongleglassenes store suksess.

 • SNE
  SNE
  Med PER SPOOK'S blikk for sne ser vi snekrystallenes spill forstørret til svevende gull, inspirert fra naturens kjølige eleganse. Boller og vaser, fat og vinglass som alle har en funksjon, alene eller sammen, til glede for øyet og hånden. Alle modeller har innpreget designerens karakteristiske signatur på undersiden. SNE - gullflak og ishvitt i klar krystall.
 • SPILL
  SPILL

  Den kjente moteskaperen Per Spook har igjen latt seg inspirere av sin kjærlighet til norsk natur. Glitrende krystaller, isklare stemninger i uberørt vinterlandskap og istapper i ferd med å smelte… Frosne stemninger trylles frem fra glødende glassmasse blir til skulpturelle lysestaker i funklende klar krystall. 

  SPILL lysestaker er rustikke og stemningsfulle lysestaker i fire størrelser. De er tidløse og robuste, og representerer
  norsk håndverk på sitt aller beste. Hver og en er helt unik, munnblåst og håndlaget av erfarne glassblåsere i glasshytta på Magnor. De bærer også Per Spooks karakteristiske signatur. Spill er luksuriøs eleganse og unike mesterverk!

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0