ÅRETS VIKTIGSTE FARGE I 2017: BRUNT

ÅRETS VIKTIGSTE FARGE I 2017: BRUNT

Dagny Fargestudio har kåret brunt til årets viktigste farge for 2017. Dette henger godt sammen med at trenden sakte men sikkert beveger seg vekk fra det hvite, mot mer mettede, lune og naturlig fargetoner. Dagny forteller om brunfargens historiske betydning i Norge som en viktig farge i Norsk kultur, spesielt gjennom mat og arkitektur, og hvordan disse fargene nå dukker opp igjen i mange forskjellige nyanser fremover. Brunt er ikke bare en vakker farge – disse nyansene virker faktisk også beroligende og kan ha en positiv helseeffekt!

Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

“Innenfor interiør er dreiningen mot brunt tydelig. Maling, tekstil og tapetprodusenter lanserer nå nye og gamle nyanser av fargen. Cognac-, og også whiskeyfarget skinn markerer seg klart, og brun marmor begynner å ta sin plass. Vi ser en rik og saturert fargebruk hvor fokuset på å skape hyggelige miljøer øker.” - Dagny Fargestudio

Vi på Magnor elsker denne kåringen, og sier oss helt enig i fargevalget. Brunt minner oss om skogens farger – trestammer og løv som gulner på trærne mot høsten. Denne fargen har lange tradisjoner, og helt fra Per Spook designet sin klassiker Kongle som ble lansert i 1996 har vi og våre designere ofte vært inspirert av naturen, og du finner brune nyanser i flere produkter som Oui, Plint, Boblen.

Den nye serien Brygg av Sverre Uhnger sklir også fint inn i denne trenden som omfavner det ekte og autentiske som man nå også ser innen matkulturen. Kokk, fotograf og matstylist Espen Edin forteller at «I Norden har vi tradisjonelt ikke hatt rød vin til måltidene, men derimot drukket brunet øl når vi skal nyte maten vår». Mange går nå tilbake til hjemmelaget mat og øl, og kortreist husmannskost. 

Sendt den 2016-10-11 av Linn Waage Kategori, Trend, Inspirasjon 0 4173

Gi en kommentarGi et svar

Du må være innlogget for å sende inn en kommentar.

Blogg kategorier

Siste kommentar

Ingen kommentar

Blogg søk

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0