Kristine Five Melvær 

Kristine Five Melvær er en Oslo-basert designer som jobber med belysning, dekketøy, møbler og grafisk design. Hun har to mastergrader, én i industridesign og én i grafisk design. Melvær vant den internasjonale glassprisen Riedel Award i 2014 og ble kåret til Årets Nykommer i Bo Bedre Awards 2013. Hun har blitt nominert til priser som Årets Nordiske Formgiver i Nova Design Award 2013, Årets Unge Designer i Plaza Award 2012, og Årets Tilbehør i Bo Bedre Awards 2013 og 2014. Melvær mottok et utviklingsstipend fra Grafill i 2013 og et treårig arbeidsstipend fra Kulturrådet i 2014. For Magnor Glassverk har Kristine designet produktseriene Dew, Seasons og Multi, Else, Marie og Liv.

 • MULTI
  MULTI
  MULTI er et vakkert og nyskapende objekt med flere funksjoner, formgitt av Kristine Five Melvær Multi består av to fargede glassbobler utenpå hverandre, den indre i opakt glass og den ytre i transparent glass. Den kan brukes både som telyslykt og vase. Når sollyset treffer den, blir den som en lysskulptur som danner fargede ringer på bordet. De to boblene kan også brukes hver for seg som lykter, vaser eller beholdere til for eksempel smykker. Multi er munnblåst av erfarne glassblåsere og leveres i tre fargekombinasjoner.
 • OUI
  OUI

  Vasen OUI ble tegnet av Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen i forbindelse med at de giftet seg. OUI-vasen åpner for et personlig hverdagsrituale for to som er glade i hverandre. Vasen er knepet sammen i toppen med noe som kan minne om et segl. Den todelte formen oppmuntrer til ny bruk; partene i paret kan bringe hvert sitt bidrag til vasen, slik at buketten blir et sammensatt uttrykk for de to enhetene som utgjør paret.

  OUI-vasens form er krevende, og den lokker frem det ypperste hos glassblåserne på Magnor. Hver eneste vase stampes i form, og deretter klippes og formes toppdelen for hånd slik at hver vase blir unik.

 • Dew
  Dew

  DEW er en serie kunstglassvaser designet av Kristine Five Melvær. Vasene er blåst av yrkesstolte glassblåsere i sobre farger med matte sandblåste striper. Stripene på utsiden av glasset og fargen på innsiden skaper skygger som gir en unik dybde og tekstur til det ellers monokrome volumet. De skulpturelle vasene kan brukes både med og uten blomster. De ulike høydene gjør at de danner en vakker gruppe når de settes sammen. DEW-vasene er munnblåste og håndlagde i Magnors glasshytte. Hver eneste vase er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like. Vasene lanseres nå i fire nye farger.

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0