Kathinka Dysthe 

Kathinka Dysthe, født i 1963, kommer fra en designerfamilie. Hun er utdannet ved SHKS, Instituttet for Industridesign i Oslo, der hun tok sitt diplom i 1994. De to første årene etter endt utdannelse, arbeidet hun som industridesigner med porselen. Deretter med oppgaver innen belysning, innredning, sport og fritidsprodukter ved et designkontor i Oslo. 
 
Siden 1999 har hun drevet designfirmaet OS2 sammen med sin mann, Even Wøllo, som også er industridesigner. Et samarbeide som hun sier styrker hennes designprodukter med inspirasjon og nye innfallsvinkler. Når Kathinka Dysthe arbeider med glassdesign, går hun ut fra noe hun vil formidle, siden er det glassets formuttrykk som skapes. Dette blir utgangspunktet for dekoren, i de tilfeller det inngår i serien. Eksempler på dette er Anemone (2003) og Kaktus (2003). 

 

Katinka Dysthe er tre ganger prisbelønnet med Merket for God Design, og har mange produkter på sin referanseliste. Hun er mangfoldig i alt hun gjør og formidler et klart uttrykk.
  • ANEMONE
    ANEMONE

    Kathinka Dysthe har lykkes i å fange den grå tonen av slam når årets snø smelter. Men også naturens friske farger, og den grønne nyansen av blader som slår ut. Et vårtegn. Et kunstverk. Anemone.

QR kode

Nylig vist

Ingen produkter
Sammenlign 0